Podcasts

NCR is gestart met het maken van coöperatiepodcasts. In deze podcastreeks bespreken we diverse coöperatieve thema’s; bijvoorbeeld over leden en ledenbetrokkenheid, rechten en plichten, duurzaamheid en solidariteit binnen de coöperatie. Luister mee en laat je inspireren door de kracht van samenwerken.

Je kunt de podcasts luisteren op onze website maar ook via Soundcloud of via Spotify.

#1 – In gesprek over duurzaamheid en solidariteit

In deze allereerste Coöperatiepodcast gaan we het hebben over coöperaties en duurzame landbouw. Aan tafel hebben we Jos Bijman (Wageningen Universiteit), Jack Goossens (Royal FloraHolland), Erwin Wunnekink (FrieslandCampina) en Arian Kamp (Royal Agrifirm Group). Zij bespreken de uitdagingen en dilemma’s waar coöperaties mee worstelen. Ook in deze podcast aandacht voor solidariteit binnen de coöperatie. Wat betekent solidariteit en is deze veranderd in de afgelopen jaren. Een gesprek met Evert Kremer (CONO Kaasmakers), Frank Elion (VGZ zorgverzekeraar) en Stan Steeghs (NCR).

#2 – In gesprek over de beweging van neoliberalisme naar solidariteit / het coöperatieve verhaal

In deze tweede Coöperatiepodcast praten we met Gabriël van den Brink over zijn gepubliceerde boek ‘Ruw ontwaken uit een neoliberale droom’, en wat coöperaties hiervan zouden kunnen leren. Verder hebben we twee coöperaties uitgenodigd om te komen vertellen over hun coöperatieve verhaal. Hans Stapel (Coop Supermarkten) en Monique Sweep (Deltawind) nemen ons mee in het ontstaan van hun coöperatie en de uitdagingen die zij tegenkomen. Daarnaast besteden we aandacht aan de internationale dag van de coöperatie, zaterdag 3 juli. NCR wil samen met haar leden op deze dag het belang van coöperatief ondernemen onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Samen vieren wij de kracht van de coöperatie.