Cover voor NCR in 2023

NCR in 2023

We leven in een onrustige tijd waarin zowel economisch als maatschappelijk veel dingen verschuiven en veranderen. Hoe bewegen we mee? Als we terugkijken in de geschiedenis dan zien we dat mensen altijd al hun krachten bundelden tot samenwerking om een collectieve behoefte te vervullen. Deze behoefte om samen oplossingen te zoeken, leidden vaak tot coöperatieve samenwerking. Zou de coöperatie dan ook een oplossing zijn in deze tijd? Zeker wel!

Terug naar de toekomst

Coöperaties bevinden zich in een unieke positie om een bijdrage te leveren aan langetermijnoplossingen, waar nu zo sterk op wordt gehoopt. NCR wil in 2023 een aanjager zijn vanuit de pijlers Kennis, Platform en Belangenbehartiging. Hierbij richten we onze blik bewust ook af en toe naar het verleden. Welke lessen kunnen we leren en hoe kunnen we ervoor zorgen dat we de juiste beslissingen nemen om tot een mooie toekomststrategie te komen. En hoe zorgen we ervoor dat we maatschappelijk het ‘juiste’ blijven doen. Wij kijken terug met het oog op de toekomst. Het jaarthema: Terug naar de Toekomst.

NCR wil samen met zijn leden de zichtbaarheid van de coöperatie en haar unieke rechtsvorm meer in de schijnwerpers zetten. En elkaar aanmoedigen om nieuwe initiatieven te ontwikkelen op coöperatief gebied. Dit doen we samen, vanuit ontmoeting en verbinding. De coöperatie is springlevend.