Cover voorNCR Jaarverslag 2023

NCR Jaarverslag 2023

Lees het jaarverslag

De waarden van de coöperatie

Een rustig jaar kunnen we 2023 niet noemen. Waar we in het begin van het jaar nog in een lockdown zaten vanwege corona, stond de agenda na versoepelingen al weer snel vol met allerlei afspraken en bijeenkomsten. Nog maar net van alles bekomen, brak de oorlog uit in Oekraïne. Hierdoor kwamen we weer in een nieuwe periode van onzekerheden en onrust, waar we nu nog middenin zitten.

Het afgelopen jaar stond bij NCR in het teken van ‘de waarden van de coöperatie’. Een passend thema: we zien in een wereld vol maatschappelijke uitdagingen dat coöperaties met hun unieke structuur, langetermijnvisie en maatschappelijk plichtsbesef in staat zijn om antwoorden en oplossingen te vinden.

 

Bijeenkomsten

NCR heeft in 2023 weer alle gebruikelijke activiteiten kunnen oppakken. Zo werden er vanuit de NCR Coöperatie Academie verschillende opleidingen aangeboden en hebben we adviestrajecten mogen begeleiden bij leden op het gebied van governance, ledenbetrokkenheid en ledendialoog. Daarnaast vonden er diverse bijeenkomsten plaats, zoals een jongerensessie en een symposium over data. En laten we vooral de ‘jaarlijkse’ Nationale Coöperatie Dag niet vergeten. Deze kon eindelijk weer doorgaan na een afwezigheid van twee jaar.

Hoogtepunten 2023

Lees alles over De Nationale Coöperatiedag
Naar de leden van NCR
Ontmoet het nieuwe bestuur

Als je aan coöperatieve waarden denkt, komen al gauw termen als ‘wederkerigheid’ en ‘lange-termijn-denken’ op tafel. En ook de drieslag van Raiffeisen: zelfredzaamheid, zelforganisatie en zelfbestuur. In 2023 hebben we aan al deze aspecten aandacht geschonken. Ook hebben we gekeken naar de toegevoegde waarde van coöperaties in de samenleving. We zien in een wereld vol maatschappelijke uitdagingen dat coöperaties met hun unieke structuur, langetermijnvisie en maatschappelijk plichtsbesef in staat zijn om antwoorden en oplossingen te vinden. De coöperatie zit bomvol waarden; unieke, inspiratievolle waarden.

Eerdere jaarverslagen