Symposium: Van data naar echte meerwaarde

Op donderdag 21 april organiseerde NCR het symposium waar data centraal stond. Een onderwerp dat voor NCR en veel van zijn leden niet nieuw is, maar door de snelle ontwikkelingen van de afgelopen jaren actueel is en blijft.

De middag werd afgetrapt door Ronald Buijsse (JADS). Hij nam het publiek mee in het verhaal over wat data precies is, wat je er als coöperatie mee kunt en hij gaf aansluitend een aantal voorbeelden uit de praktijk. Daarna volgde een gesprek met coöperaties die zich veel met data(stromen) bezighouden. Onder begeleiding van NCR-directeur Rob Donker vertelde Jeroen de Schutter (CAV Agrotheek) en Jet de Ranitz (SURF) over het gebruik van data binnen hun coöperatie en hoe hiermee op een veilige manier wordt omgegaan. Ook schoof Sener Celik van JoinData aan om zijn ervaringen en kennis te delen.

Cover voor
Cover voor
Cover voor

Het symposium trok meer dan 50 deelnemers. Het was een interactieve setting waar vragen werden gesteld en het publiek werd uitgedaagd om mee te denken. De middag werd afgesloten met een netwerkborrel.

Podcast

Tijdens het symposium is er een podcast gemaakt over data. Luistert u mee?